Middag blev bra. hade dock ingen vanlig creme fraiche så tog med vitlök och örter istället men det blev supergott! Körde på körsbärstomater som jag delade halva och krydd-timjan istället i brist på annat. Mattias tyckte också att det var jättegott. Tog lite purjo på toppen också! Kommer ätas igen! Här är receptet!
Ingredienser till recept på Laxpasta – 4 portioner
färdig att servera! Enjoy! |
- 4 st. laxfiléer
- Pasta (använd gärna färskpasta)
- Matlagningsgrädde, ca 2 dl
- Margin/smör eller olivolja
- Creme Fraiche, ca 1dl
- Timjan
- 0,5-1 matsked Fiskfond
- 1 citron
- 1 tomat
- Salt, peppar
Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm. Sätt sedan på varmt vatten i en kastrull till pastan och när vattnet kokar kan du lägga i pastan. Värm samtidigt upp en gryta med lite smör/margarin eller olivolja. När margarinet har smält – häll i grädden, creme fraiche, fiskfond och lite salt och peppar. Koka sedan upp detta under svag värme.
När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter (det går snabbt!). Innan man häller upp laxen tillsammans med pastan kan man hacka i lite timjan och smaka av med salt och peppar och hälla i en gnutta citronsaft för att få lite fräsch syrlighet.
Sedan bör laxpastan vara färdig att serveras, smaklig måltid!
Vilken är din bästa laxrätt?
Ge mig gärna tips!
Vilken är din bästa laxrätt?
Ge mig gärna tips!
4 st bitar laxfilé
SvaraRaderaCa 900 g potatis
1 crème fraîche
1 dl matlagningsgrädde
Skalet av 1 citron
2-3 msk pressad citron
Citronpeppar, salt
1 röd lök
Lägg laxen i mitten av en form. Häll på citronpeppar. Spritsa potatismos runt om och höll såsen över fisken i mitten. Såsen kokar du först upp snabbt i en kastrull. Ha gärna 2 äggulor i moset, så får de fin färg. Strö lite citronpeppar över gratängen och ställ i ugnen i ca 40 min. Bästa gratängen!! Servera med kokta sugarsnaps. Strö lite flingsalt på dem.