Säg aldrig aldrig . Man kan allt om man vill . Ångra bara det du aldrig gjorde . Ta bort o:et från omöjliga så öppnas många nya dörrar

onsdag 23 mars 2011

Biggest Loser final!

Idag var det sista avsnittet av Biggest Loser Australia. Vad ska jag nu titta på varje kväll när jag lagt Freja?
Tyvärr så visste jag ju redan vem som hade vunnit. Var ett avsnitt då jag verkligen inte kunde hålla mig. Så jag googlade. Hatar mig själv efteråt när jag gör sånt.! Så sjukt onödigt. Vad är det för fel på mig?

 Adro var det iallafall som vann. Så mäktigt att se deras förändringar. Tänk vilken inspiration dom måste vara för andra. Att åstadkomma så mycket på så kort tid. Grymt är det iallafall.

Ut!

Äh vafan vi drar ut en sväng på en kort promenad. Blir ju tokig av att sitta inne i två dagar!


Dåtidens och Nutidens teknik. Nostalgi del 3

dåtidens mobiltelefon
När vi ändå är inne på detta med 90-talet och nostalgi så kom jag att tänka på tekniken. Vad det gått framåt de senate 10-20 åren.
Det var ju inte ens längesedan mobiltelefonen, bärbara datorn, platt-tv,n mm. kom.

Sjukt att när vi var små fick vi snällt ringa till hemtelefonen och fråga om någon var hemma. Eller ännu roligare, vi bara gick och ringde på och frågade om "Lisa" var hemma. var hon inte det då gick vi snällt hem igen eller gick till nästa kompis.

Var vi ute på stan och ville ringa hem ja då fick vi leta upp en telefonkiosk. Finns dom ens fortfarande?


Och när internet först kom. Ja då fick man först koppla upp sig via modemet, vilket tog en evighet) och man fick absolut inte använda telefonen för det gick ju inte ens. Så stog det "ringer upp". Haha!

De barnprogrammen som fanns det var bolibompa och disneydags. Idag fins det X antal kanaler som bara visar barnprogram.



det var fräckt då iallafall


Nu är videon och band i princip döda. Jag minns för typ bara 5 år sedan sa min mamma att videon kommer alltid att vara populär. Dvd kommer aldrig slå ut videon. Det är så bra kvalitet på video och dom håller jättelänge. haha, vad fel hon hade! Nu har ju bluray kommit också. Det går framåt.

När vi var yngre, innan spotify, cd, mp3 o all scheiss körde ju vi på "blandband"! Vi hade hela tiden bandet i bandspelaren, ringde in till radion och önskade en låt, och var sen snabba som fan med att trycka på "rec" för att få med vår favoritlåt på vårt blandband. Det var tider det!

utdöd i de flesta hushåll
Vanlig kamera? Med rulle! Var ju inte alls längesedan digitalkameran kom. Fan vad jobbigt det var att bara ta en bild och hoppas på att den blev bra. Var ju rena kinder överraskningen när man framkallat. Hur många som blev bra. Det finns en liten tjusning i det men ingenting man föredrar idag kanske.


Minns även när 3 kom. Det är det enda abbonemangen jag haft och den första 3 telefonen jag hade var en LG. Och det var ju det coolaste som fanns att man kunde ringa videosamtal. Är det ens någon som gör det längre?
På tecknade filmer och framtidsfilmer har dom ju gjort det i 20-30 år. Videosamtal alltså. Någon ond gubbe sitter framför värsta mixerbordet typ med en jättestor skärm framför sig. Så pratar dom med varandra i bild. Nu är det inte ens nån stor grej,. Skype o allt är ju ganska självklara grejer för oss idag.

Sen tycker jag det är helt fantastiskt coolt hur det fungerar. Jag tycker det är skitcoolt hur man kan ringa och sms:a varandra. Och internet? Det ska vi inte ens prata om! Hur funkar det? Helt fantastiskt hur tekniken fungerar.

Freja kommer väl inte tro på mig om 15 år och hon läser detta.
"Morsan är du född på stenåldern eller" kommer hon att säga. På Frejas tid finns det väl flygande skateboards. Fast det finns det ju redan nu om man ska tro filmerna som gjorde på 80-talet.

Morotssoppa!

När små barn är magsjuka rekommenderas att man ska ge dom morotssoppa (smakar och ser ut mer som morotsjuice) innehållande morotspure, vatten, socker och salt. Hur gott låter det? Jag har under min livstid vägrat smaka på både morotsjuice och tomatjuice. Det är ju grönsaker. Frukt ska man göra juice av. Inte grönsaker. Freja gillar det iallafall. Tur är väl det.



suspekt dryck

Min syster


Det stämmer verkligen det dom säger att man har mer nytta av sina syskon när man blir vuxen. Jag och min äldsta syster Frida har ju alltid såklart lekt när vi var små. Men det var oftast hon och min storebror som gaddade ihop sig mot mig när vi var yngre. Dom retade mig alltid och höll på. Vi tre äldsta är helsyskon och jag var mellanbarn. Dom läste min dagbok i smyg. Fan vad ledsen jag var den gången och dom bara skrattade.

En annan gång hade dom gjort en egen skattkarta. Bränt kanterna på den för att den skulle se gammal ut och gömt den typ under dushen hemma. sen sa dom "shiiiit kolla Johanna vad vi har hittat" och lurade mig att den var riktig. Jag blev jättnyfiken och var fast beslutsam om att hitta skatten. Sen när vi hittade den var det bra nåt dåligt skämt. typ HAHA vi lurade dig!

På senare år har jag och Frida kommit varandra jättenära.Framförallt sedan jag fick Freja. Och det är jag jätteglad för. Hon är guld värd och är en av dom som betyder mest för mig! Hon är även Gudmor till Freja.

Jo, har jag sagt att det var hon som "fixade ihop" mig och Mattias också? Den storyn tar vi en annan gång.
Tack för att du finns Frida! Jag älskar dig!

Några av mina favoritbilder på oss.



Falkenberg augusti 2010


Frida och Freja

Glädjehopp :)

sommaren 2009. Precis fått reda på att jag väntar Freja

Falskt Alarm

Freja är INTE frisk..
Tur att jag är iallafall...

nostalgi för 80-talister del 2


Denna gång är det leksaker vi minns. Kommentera gärna om det är nåt viktigt jag missat! 
Nintendo 8 bitars. Vem hade INTE ett sånthär? Detta spel har nu nästan ett värde av guld! hade gjort mycket för att få äga ett fungerande spel idag. Mina favoritspel var Super mario, ice climber, bubble bubble m.fl. Vilka var era favoriter?
Spelet som kom efter. Super Nintendo. Min bror var en liten diva när han var yngre. Han sa att jag vill ha ett super Nintendo i julklapp eller inget alls. Mina föräldrar ville såklart ge något så de fick ge med sig, även om dom hatade det. Så vi hade ett sånthär också, med massa spel. Kommer ni ihåg hur coolt man tyckte det nya Super Mario var på detta? Med Yoshi och allt? Och vilken grafik det var sen? haha. Hänt mycket de senaste åren.
Aaahh jag var BÄST på puttekula! hade massor. Jag spelade skiten ur killarna på skolgården. hade alla coola "dankar" (ni vet dom stålkulorna). Jag sydde även min egna kulpåse i syslöjden! HA! Det ni!
Mednas de flesta killarna lirade kula samlade de flesta tjejerna på nappar. Hängandes runt halsen som halsband, som örhängen, nyckelringar, you name it! jag var mer en "kul-tjej" KUL TJEJ! haha, Där fick jag till det! ;)


en till samlargrejj var Pogsen! Fanns även som en hård variant. svarta med cooola gubbar på typ. Dom körde jag också på. Kill-tjej som jag var. Man förvarade dom i ett rör. Haha!


TAMAGOTCHI! Årets julklapp något år om jag inte minns fel! kul som fan var det!
Hade nog aldrig någon äkta utan hade någon variant där man kunde välja bland massa olika djur. Talking Gina som jag skrev om i ett tidigare inlägg verkar vara någon uppdaterad mer "high-tech" version.
Vi hade att göra på rasterna kan man säga. 
Troll! ååh vad söta vi tyckte att dom var. Egentligen är dom ju skitfula! alla färger skulle det vara också. Jag hade även en på pennan för att sopa bort sudd-resterna från papperet. 
Hockeybilder! Vet faktiskt inte om det var så många tjejer som höll på med detta men killarna gjorde. Och jag! har mest haft killkompisar i min uppväxt och jag samlade maniskt på dessa. Och spelade och bytte och allt vad man gjorde. och när min storebrorsa var för cool för dessa fick jag ALLA! VET NI HUR MÅNGA DET VAR? flera album fulla! jag var KUNG sen! och i himmelriket!
Även om jag lekte mest med killarna så var detta en av mina absoluta favoritleksaker. Ett littr dockhus i fickformat. hur söta som helst. Hoppas att dom finns kvar för när Freja blir äldre ska hon få ett så jag kan vara med och leka, och minnas!


Sist men inte minst! COCA-COLA jojo! Eftersom våran pappa jobbade på Pripps hade jag och mina syskon ALLA! vi var KUNGAR! han tog hem alla möjliga olika sorter från jobbet. Sedan kom även en fusk variant med kullager. SKF jojon. Kommer ni ihåg?

Ord och utryck

Något som jag tycker är skitkul men som andra oftast tycker är skittråkigt är uttryck som

"Hallå 50-talet ringde, dom ville ha tillbaka sin ordbok"
eller
"80-talet, ringde, dom ville ha tillbaka sin outfit" 

Praktexempel: "åh vilken grann färg"
"hallåå, 50 -talet ringde" HAHAHAHA, skrattar högt för mig själv. 

Sen så har jag alltid undrat hur man uttalar ordet däran. T.ex. "Han var väldigt illa däran". När man läser böcker används ofta den meningen, man läser ju högt i huvudet och då har jag aldrig vetat hur jag ska uttala det. Ville ju länge ha det till DÄÄÄÄÄÄRAN. Nu vet jag ju det såklart man vem använder sig av det ordet? Däran? Fult ord!

Om jag läser böcker där någon av personerna har konstiga utländska namn, som jag inte heller vet hur man uttalar så uttalar jag dom heller inte högt i huvudet när jag läser. Det blir istället bara bla bla bla när jag kommer till det namnet, staden, etc. jag vet jag är lite konstig. En av böckerna jag minns hade massa komplicerade efternamn var boken "Törnfåglarna" (mycket bra bok btw) Pervers tycker Mattias.(?) Han har bara sett snuttar av filmen. 
bla bla bla namn enligt Johanna



Bra start!

Bra start på en solig dag! Jag är mycket piggare idag och hoppas att Frejas mage också är lugnare. Det återstår att se. Tom blöja än sålänge vilket är gott tecken. (To much information kanske?) haha.

Mattias kom hem inatt vid halv tolv, då hade jag säckat i soffan u slutet av desperate housewives. Minns att jag ville kolla på cougar town men missade det totalt!

Vi får väl se hur denna dag utvecklar sig. Vi håller tummarna för en bra dag!



Bju'r på en gammal bild på oss! Nästan ett år sedan exakt! Babymässan förra året. Shit vad hon har förändrats lilla korven. Här är hon bara två månader liten!