Säg aldrig aldrig . Man kan allt om man vill . Ångra bara det du aldrig gjorde . Ta bort o:et från omöjliga så öppnas många nya dörrar

torsdag 21 april 2011

Påsken är räddad!

Nu är vi redo för påsken. Eftersom jag vet att Mattias inte läser bloggen så ofta vågar jag faktiskt publicera hans påskägg.

Vi älskar överraskningar i vår familj.

Jag: bara så att du vet förväntar jag mig ett påskägg i år.

Mattias: jaha? Ja det hade jag inte tänkt på. Får jag väl se till att fixa då.

Jag: ööh.. JAA!



För säkerhets skull köpte jag ett till mig själv. Man kan inte lita på män.



Självklart fick Freja ett påskägg också. Fullsmockad av hennes absoluta favoriter.

Ska försöka hitta bra ställen att gömma dom på.



Minipåskliljor som kommer slå ut lagom till helgen.

Stopp

Som vanligt efter handlingen tar vi ett stopp för fika/mellanmål på mcdonalds! Freja verkar numera inte gjort något annat i sitt liv än att dricka ur sugrör. Väldigt praktiskt tycker jag.



Sanningen om påsken

Hopp, nu vet jag. Vi blandar helt enkelt in firandet av våren i samband med påsken. Dom två grejerna har helt enkelt ingenting med varandra att göra. Tänkte väl det. Hade känts lite konstigt.


//Under fastan fick man inte äta ägg. Under perioden värpte hönorna många ägg. När fastan tog slut (påskafton) fanns många ägg att äta// därför äter vi ägg under påsk. 
källa


Och påskharen kommer från Tyskland som ett trick att sälja mer godis och leksaker i samband med våren och påsken
Han är alltså PÅHITTAD! OH NO! säg inte detta till era barn. 
bild från google




Såhär sägerr min kära vän Wikipedia om påskkärringar:
//Idén med påskkärringar anses komma från 1600-talets häxor. På 1660 och 1670-talet var häxprocesserna som värst i Sverige och hundratals avrättades efter att de antagits ha åkt till djävulens gästabud. Gästabudet hölls i en praktfull gård på en plats som ofta, men långt ifrån alltid, kallades för Blåkulla. Häxorna trodde att de serverades massor av läckerheter, men det var i själva verket grodor, ormar och paddor.
För att skrämma iväg häxorna tände man eldar och sköt med gevär. Något som lever kvar än idag i form av valborgsmässobål/majbrasor och påsksmällare//

Alltså, harar, ägg, godis osv har inget att göra med påsken. Det är bara grejjer från förr som hände för MASSA år sedan runt samma tid ungefär. Så vi drog helt enkelt flera flugor i en smäll. Kan ju bli lite mycket att fira annars. 
bild från google



OBS! detta var ju faktiskt sånt som jag redan visste på ett ungefär. HALLÅ! har väl gått i skolan.
 men kan ju inte veta om ni är smartast i världen också. Haha! Allt för er!

Vad är skärtorsdag?

Researcher som jag är har jag naturligtvis googlat skärtorsdag  för att EGENTLIGEN ta reda på varför vi firar.Hoppade över både konfirmaion och bibelskola så har faktiskt inte så bra koll.

idag intog Jesus och lärjungarna nattvarden. De ni! Det är därför vi firar skärtorsdag!

Meen vaaaa? Näääää, stoppa bandet genast!!

Vadå Jesus?
Vadå lärjungar?
Vi firar ju med påskägg, påskharar och små tanter iklädda sjaletter och förkläde.
och GODIS!
Och ÄGG!!
Hallåååå!
Tror ju inte att Jesus och gubbarna bara käkade ägg och godis på nattvarden.

Nä får kolla upp detta.
Återkommer...

Dagens i-lands problem. Hur FAN viker man ett dra på lakan?

ioprullad/knökad

Ja, hur gör man? Vi har bara dra-på-lakan för att det är sjukt smidigt. Vi har alltid bara haft det. När Mattias skulle på träningsläger och skulle ha med sig sänglinne fick han ta ett påslakan som lakan. Vi äger bara dra-på-lakan i dubbelsäng size och spjälsäng size.

Det är något av det värsta jag vet när lakanet "går upp" och man vaknar av att man ligger rakt på madrassen USCH! Minns att Mattias gamla säng i hans "pojkrum" hade han ett vanligt lakan, alltså ett 90-lakan och sängen vara 1,20. Mmm, ni kan tänka er paniken i mig. Så ända sedan vi flyttade hemifrån har jag BARA köpt dra-på-lakan. Men då kommer nästa problem

Hur fan viker man dom?


Eftersom det är till dubbelsäng är det ju extra meckigt. Det slutar alltid med att jag i ren frustration bara knökar ihop det och slänger in i garderoben och jag får sova i skrynkliga lakan. Det tar bort lite av lyx känslan av att lägga sig i en renbäddad säng.
Har försökt att vika in kanterna för att sedan rulla ihop men det blir liksom aldrig bra.


Men trots detta tänker jag hålla mig till dessa lakan. Fördelarna väger upp.