Säg aldrig aldrig . Man kan allt om man vill . Ångra bara det du aldrig gjorde . Ta bort o:et från omöjliga så öppnas många nya dörrar

onsdag 6 april 2011

X-box kinect

Bör tilläggas att vårt lilla x-box quick fix bara är en preliminär lösning. Man måste alltså göra tops-grejjen varje gång efter att man stängt av. Mattias orkar liksom inte hålla på o leka Kurt Olsson varje gång han ska spela så det inhandlades ett nytt idag.

telefonsamtal, Mattias på Media Markt

Mattias: man kan köpa med kinect för 1000 spänn extra. Vill du ha det?
Johanna: Nä tror inte vi kommer spela det någonting ändå. Eller vad finns det för spel? Finns det typ träningsspel och sånt?
Mattias: Ja, det finns Zumba och Shape up och massa såna spel.
Johanna: Åh, köp med Kinect!
Mattias: Ofta du kommer stå framför tv:n som en jävla flane och köra Zumba med Kinect.
Johanna: JA! Det har ju faktiskt hänt!!

Mattias kom hem med ett spel UTAN Kinect. Typiskt.

Nya sedlar


Astrid Lindgren, Evert Taube, Greta Garbo, Ingmar Bergman, Birgit Nilsson och Dag Hammarskjöld (Bildkälla)


Eftersom det idag blev klart vilka personer som ska pryda Sveriges nya papperslappar är jag såklart inte sen med att blogga om ämnet. Tycker att dessa personer är ett bra val. ASTRID är min idol! Tycker faktiskt att det var på tiden att byta ut gamlingarna. Jenny Lind liksom? Vem fan är det? och framförallt, vad har hon gjort för Sverige? (eftersom jag var tvungen att googla vet jag nu ALLT om henne, men ändå) Gillar att det är kulturella peroner man uppmärksammar. Att ha kungar på sedeln känns väldigt gammaldags. Det kommer ändå vara en kung (nuvarande) på mynten. Det räcker! Dessa personer har ju satt Sverige på kartan på ett eller annat sätt. 


Såhär står det på riksbankens hemsida ang. valet av personer.


Vid valet av motiv har riksbanksfullmäktige utgått från att personerna ska ha haft sin verksamhet under 1900-talet, de ska ha en folklig förankring och gärna ett internationellt anseende. Dessutom ska de representera olika delar av Sverige.

Men varför måste man dö för att få äran att vara på en sedel? Alla tunga namn blir just tunga namn efter att dom dött? Så typiskt svenskt! varför inte bara ge all ära och beröm under tiden dom lever så att dom faktiskt kan dö riktigt stolta? Tycker överlag att folk är dåliga på att ge beröm. Man har aldrig något att förlora. Man får alltid ett leende tillbaka och gör dessutom någon glad. Jag försöker alltid göra någon glad varje dag. Utöver det vanliga då, som att finnas till. Bara genom att finnas gör jag någon glad varje dag. Bara det är ju fantastiskt! 


De nya sedlarna. Framtidens sedlar is the shit
Valör
Personmotiv
Natur- och miljömotiv
20 kronor
Astrid Lindgren
Småland
50 kronor
Evert Taube
Bohuslän
100 kronorGreta GarboStockholm
200 kronorIngmar BergmanGotland
500 kronorBirgit NilssonSkåne
1000 kronorDag HammarskjöldLappland

Läs mer om ämnet här!

Vem skulle ni helst se på en sedel?
Zlatan? ABBA? Dom lever ju iallafall. Inte vet jag vad ni tycker. Men jag är nyfiken!
har kollat runt lite på nätet och det är lite delade meningar om just detta. Många saknar Alfred Nobel på sedeln och många tycker att man ska slopa kontanterna helt och att det är slöseri med pengar eftersom vi säkert ändå kommer ha Euro snart. Jag tycker mycket om detta. Men får bli ett annat inlägg.

Här är även de nya mynten

1- krona
 

2-krona

 




5-krona

 


10-krona

  
riksbanken.se

8 gröna ting

Vårt hem har förvandlats till en botanisk trädgård. 2 stora murgrönor, 4 små murgrönor och två medelstora med vita blommor som jag inte vet vad dom heter har nu flyttat in. Alla murgrönor fick bo i mitt köksfönster. Lite grönt gör verkligen skillnad! Ska nog köpa lite fler småväxter till vardagsrummet och till vårt sovrum. Tycker verkligen om dom små murgrönorna. Hemtrevlig feeling. Nu ska jag bara hålla dom vid liv också. Frågade om hjälp i affären. Valde lättskötta växter. Idag har jag lärt mig

tjocka blad = lite vatten
Tunna blad = mycket vatten
Dom får heller aldrig bli helt torra.

Jag ha nog en ny karriär framför mig. Som trädgårdsmästare! Redan proffs!


































Den sista lila blomman är min trogna, alltid levande, kära plastblomma!

Vackert!

Flower master Johanna




Detta ska bli mycket spännande!
Fegade lite men kanske får springa ner och köpa mer senare. Vem vet? Kanske helt plötsligt älskar växter och vill ägna mitt liv åt dom. Som sagt, vem vet?