Säg aldrig aldrig . Man kan allt om man vill . Ångra bara det du aldrig gjorde . Ta bort o:et från omöjliga så öppnas många nya dörrar

måndag 21 mars 2011

Mamma berättar...


Kopierade detta från min Systers blogg, var så roligt att jag också var tvungen att ha det!

Säkert ingen som kommer orka läsa, men ni kommer missa någonting, det lovar jag för fyfaan vad jag skrattade när jag läste det..

Mamma berättar:
Jag minns en episod när min nuvarande 20:e åring var nyfödd.( Min syster Frida ) Hon har en vit fin ärvd korg, med himmel & allt, sover och snusar i godaste ro, det gör jag och pappa också. Men det gör inte 4 åringen och 2 åringen (jag),
Dom har helt andra planer denna morgon. Vet inte fortfarande vem av dom som kläckte iden, men jag kan tänka mig att det var 4 åringen, (ordet Barnsäkert) fanns inte i hans värld Han röjde alla kedjor och hinder, och demonstrerade det mer än gärna för johanna då 2 år.

Denna morgon var det en hårgele tub som skulle öppnas, ja den va inte speciellt barnsäker tror jag, men vi vaknade av 2 skrattande småbarn, och 1 tjutande, den tjutande va den så sött sovande 5 månaders babyn. jag upp som en raket, tittade i korgen, för dom andra va ju naturligtvis inte kvar. Stackars Lilla Frida, hela ungen va insmord, från topp till tå, ansiktet va helt glänsande ögonen sved förmodligen och va hittade jag brevid baby korgen, jo då en tom hårgele.

Som tur va, blev hon inte skadad av den starka parfymeringen i ögonen. tror jag inte, för hon ser bra idag, skelar inte och har aldrig haft problem med ögonen. Dom andra två, satt under köksbordet och när jag frågade vem som hade gjort det, så pekade dom på varann så klart.

Johanna va den oskyldigaste slugaste när hon va liten, visste att alla tyckte hon va sååå gullig så, och dessutom en exemplarisk flicka, så hon kunde göra riktigt jävliga saker och sen bara stå och le och smyg peka på sin bror, när man sen upptäckte skadan, då hade hon sen länge redan hoppat upp i någons knä, för att kela och va så söt. jag såg ibland att det va hon, men det trodde ingen på.. hahaha.

Patrik var den som fick skulden för allt...det grövsta buset han gjorde va...
Vi hade en liten dvärgkanin som hette Malin. Han kom upp så gullig och frågade om han fick ta ut Malin
-Visst sa ja, va försiktig bara
-Ja sa han.
När jag tittade ut genom fönstret står halva kvarterets barn, runt sandlådan och skrattar så dom viker sig, jag tittade en gång till, ser patrik som medelpunkten högre upp på kullen springa upp och ner. Va gör han tänkte jag, jo hör och häpna: ungen släpper ner kaninen för den lägnsta rutchkanan som finns från topp till stop åker den som en disktrasa ner hela vägen, medans barn i något mindre ålder skrattar så dom får ont i magen,

Jag skyndar ner, och tar tag i kaninen, säger att -nu är cirkusen slut, ni kan gå hem. och du sa ja.. går genast upp o lägger dig. sa ja till patrik Han tittade på mig helt frågandes och säger sen med låg röst..
-Vet du hur roligt den tyckte de vaa?
-Jo ja ser de sa ja, kaninstackarn blödde som sjutton på alla sina klor. hade antagligen kämpat emot för att slippa glida.


Nästa grej..
Skickade Frida till affären en gång, hon va väl 4 kanske 5 år. Hon fick en lapp, en plånbok med sig, visste att lappen skulle hon lämna till affärens ägare, han hette Stig. Affären låg väldigt nära oss.Jag skulle baka hemma och det var margarin hon skulle köpa, Väntade lite väl länge, men tänkte att hon vågar inte gå någon annanstans.
Någon ringer på dörren

-Vem kan d va tänkte jag, fick oro i magen
-Det var FRIDA
Ringer du på dörren sa ja.. sen frågade jag om det gått bra, hon hade båda händerna bakom ryggen, och ja va säker på att där hade hon margarinet, skulle säkert bara leka, vilken hand väljer du, som hon alltid ville.
Hon säger mycket riktigt..
-vilken hand väljel du?
-den sa jag o pekade på vänstern
Då tar hon fram den största marabou chokladkaka jag någonsin sett.
-Ähhhhhhhh va e d sa ja
-kocklad sa hon, ja nådde den, den låg längt nel.. (hon kunde inte säga r på länge)
-va e margarinet då. sa ja
-Nä stig sa att alla människol. köpt malgalin hela dan, sa hon
-sure sa ja,, grinigt,, faaaan tänkte ja,, sen skrattade ja..

TRÖÖÖTT

Aaaaaaaaah shit vad trött jag är. Hur kommer jag palla sen när jag jobbar heltid? Vettifan! Det känns i benen att jag inte jobbat långa pass på länge. Jättevärk i benen. En sak i taget kanske. Är ju ovan. Ny restaurang, nya folk, allt nytt nytt. Så kommer det ju inte va sen. Kommer lösa sig finfint!

Kul var det iallafall! Kul när man har att göra!

Har nu landat i soffan och väntar på att "en unge i minuten" ska börja. LOVE IT! 
Och klockan är bara åtta. Kommer nog sitta kvar här fram till klockan nio. Eller ta en dusch. Ååh vad lockande det lät . En dusch får det bli!

Fan man känner ju sig helt efter i "blogg-världen" när man jobbat en hel dag. jag har inte uppdaterat och alla bloggar jag följer har uppdaterat tretusen gånger. Går in på bloglovin och sidan exploderar typ! Måste komma ifatt lite i min läsning. Haha, vilken nörd jag har blivit. BTW så är ju bloglovin sjukt bra! 

Superduperbra grej 



Vårtecken!!

Ett klockrent vårtecken tycker jag! Ungar som börjat måla på marken! Fann även en hopphage (heter det så?) vis sidan av! Underbart!


I'm back! And it feeeeels gooood!

FAN VAD GÖTT MED LITE TEMPO!

Efter en tid i Kållered känns detta grymt! Tillbaka till det tempot som jag är ämnad för (haha, jag vet, ganska självgod). Mycket längsedan jag stog en lunch i kassan och hade sånt tempo! Löve it! Blir nog bra detta! Känner mig lite vilsen o rostig ibland men ge mig denna dagen på mig så är jag som förr!

Fantastiskt

Godmorgon sunshines! Klockan är nu 8.18. Jag har varit vaken i några minuter, men det är knäpptyst i Frejas rum! Fantastiskt!

Idag ska jag jobba och Mattias ska vara hemma! Ska bli nice men kommer sakna min korv!
Heppåre!